Investeren in nieuwbouw
Share
Terug naar overzicht
19
jul
2022
Blog

Waarom investeren in nieuwbouw vastgoed?

Als investeerder bent u altijd op zoek naar manieren om uw geld harder voor u te laten werken. Investeren in een nieuwbouwproject van Vastgoedgroep Degroote kan dat precies doen.

Nieuwbouwprojecten hebben meerdere voordelen ten opzichte van bestaand vastgoed. Dit is al lang geen geheim meer, maar veel beleggers zijn zich nog steeds niet bewust van het extra rendement dat nieuwbouw biedt.

Velen kiezen resoluut voor nieuwbouw omwille van de winst op middellange termijn.

Ontdek dé 5 redenen waarom nieuwbouw vastgoed de beste vastgoedbelegging is en blijft.

1. Meer rendement bij nieuwbouw

Als het gaat om investeren in onroerend goed, is het rendement op de investering een belangrijke factor.

Bij nieuwbouw kunt u er zeker van zijn dat er geen verborgen gebreken of onvoorziene kosten zijn. Wat u ziet is wat u krijgt, en wat u krijgt is een veilige, schone lei die klaar is voor iemand anders om zijn leven in op te bouwen.

Maar, er is meer! Nieuwbouw levert ook interessante huurinkomsten op. Of u het pand nu zelf verhuurt of een beheerbedrijf inhuurt om dit voor u te doen, een gloednieuw gebouw zal altijd aantrekkelijk zijn voor huurders. Wie wil immers niet de eerste persoon zijn die in een appartement woont?

“Welke huurprijs kan ik vragen voor een nieuwbouwappartement?”

De locatie, de oppervlakte, het aantal slaapkamers… Heel wat parameters bepalen de huurprijs van een woning. Ja, ook hoe energiezuinig het pand is.

Gudrun Vandemaele, vastgoedexpert bij Degroote, durft te stellen dat u voor een nieuwbouwappartement
uit het aanbod van Vastgoed Degroote gemiddeld gezien tussen de 780 – 1150 euro/maand kan vragen.

Tenslotte, wanneer het tijd is om uw vastgoed na een x-aantal jaar te verkopen, zult u ook een meerwaarde voor uw appartement krijgen – allemaal omdat het nieuw gebouwd is in plaats van gerenoveerd op een bepaald punt.

Voor een nieuwbouw is een brutorendement van 2,7 – 3,3 % realistisch.

Om het met een mooi voorbeeld te staven uit De Tijd hoe u correct het rendement op uw vastgoedinvestering kan berekenen als u uw investeringspand na tien jaar verkoopt.

Bron: De Tijd

Waarom is investeren in vastgoed sowieso een slimme zet?
Investeren in nieuwbouw vastgoed is niet alleen winstgevend, het is een belegging met weinig risico.

2. Vaste kostprijs bij nieuwbouw als troef

Renovaties kunnen een ongelooflijk stresserende aangelegenheid zijn, zowel qua duur als qua kosten. Om nog maar te zwijgen van de logistieke en administratieve rompslomp die komt kijken bij het beheren van aannemers, vergunningen, en meer. Duidelijkheid in termen van kostprijs en duur is een belangrijk voordeel van nieuwbouw.

Een nieuwbouwappartement is onderworpen aan vele – strenge – normen, van elektriciteit tot loodgieterswerk. Alles moet volgens het boekje gebeuren. Dit zorgt ervoor dat uw investering 100% toekomstbestendig is.

Bovendien geniet u, dankzij de wet Breyne, van een langdurige zekerheid. Deze wet bepaalt dat de bouwpromotor, de aannemer en de architect gedurende 10 jaar aansprakelijk zijn voor eventuele bouwproblemen bij nieuwbouwwoningen. Dat geeft u als investeerder gemoedsrust, zodat u zich kunt concentreren op wat echt belangrijk is: een vlotte verhuur van uw vastgoed.

3. Investeer in een energiezuinig appartement

We weten allemaal dat de energiekosten stijgen. De energierekening is daarom een belangrijke beslissingsfactor bij het kiezen van een huurappartement. Uw nieuwbouw appartement geniet van goede isolatie, dubbel glas en een energiezuinige score. Bovendien zullen er voor de huurder ook minder kwaaltjes zijn die opgelost moeten worden. Dit zijn argumenten die uw nieuwbouwwoning niet alleen aantrekkelijker maken om te huren, maar ook om een hogere huurprijs te kunnen aanrekenen.

4. Unieke uitstraling nieuwbouwappartement overtuigt huurders

Potentiële huurders worden aangetrokken door de moderne uitstraling van uw onroerend goed investering. Ze waarderen architectuur met grote ramen. Eenmaal binnen overtuigt de doordachte indeling van uw nieuwbouw appartement hen, net als de hoogwaardige afwerking en alle moderne gemakken.

Huurders stellen tegenwoordig terecht hoge eisen aan hun huur appartement of -huis. Niet alleen op het gebied van energiezuinigheid. Huurders willen een fris, nieuw appartement met veel lichtinval en voorzien van alle comfort.

Mooi is dat steeds meer projectontwikkelaars bij een nieuw project ook veel aandacht besteden aan een inbedding in het groen, waar elkeen goed bij vaart.

Stadsvernieuwend nieuwbouwproject Green C in Oostende

Slimme beleggers houden rekening met de eisen van de huurmarkt en kiezen heel bewust voor nieuwbouw als ze investeren in vastgoed.

Meer info over waarom investeren in vastgoed een veilige belegging is.

5. Zorgeloos investeren in nieuwbouw

Een extra voordeel bij nieuwbouw: de gemoedsrust die het investeren in een gloednieuw appartement met zich meebrengt. U hoeft u niet wakker te liggen van allerlei certificaten en administratieve zaken. Bij de oplevering van uw nieuw appartement worden zeker en vast  alle nodige documenten meegeleverd. Van energiecertificaat tot postinterventiedossier: uw aannemer is verplicht om alles op een gestructureerde manier te overhandigen.

Investeerders appreciëren deze zorgeloze nieuwbouw, gecombineerd met de wettelijke garanties op een goede afloop, dankzij de wet Breyne en de tienjarige aansprakelijkheid van promotor, aannemer en architect.

Hoe investeren in nieuwbouw vastgoed?

1. Bepaal uw budget

Bekijk best eerst hoeveel geld u zelf kan inbrengen. Een goede maatstaf is minstens 20% van het totale aankoopbedrag plus hoeveel aankoopkosten u moet betalen. Met die info berekent u hoeveel geld u zou kunnen lenen bij de bank en zo weet u meteen het budget.

Heeft u al een aardig spaarpotje opgebouwd en kan u de volledige aankoopprijs zelf op tafel leggen? Overweeg dan toch een lening. De lage rente maakt geld lenen interessant.

2. Welk type vastgoed verkiest u?

De voordelen voor nieuwbouw hebben we hierboven beschreven.

Kies vooral geen te groot pand. Een of twee slaapkamers zijn ideaal. Men verwacht dat tegen 2030 één op de drie huishoudens zal bestaan uit één persoon. In een gemiddeld huishouden zullen er dan 2,25 personen wonen.

3. Denk na over de ideale locatie

Kies voor een locatie met potentieel bij voorkeur in de buurt van voorzieningen zoals winkels, scholen en openbaar vervoer. Zo zijn huurwoningen in de stad meer gevraagd dan in kleine dorpjes.

David Degroote deelt de mening dat tegen 2030 het aantal huishoudens in het Vlaamse Gewest zal stijgen met 7 %. “Denk daarom vooral op lange termijn en houd ook bij de keuze van uw locatie rekening met deze bevolkingsevolutie. Want de vraag naar (huur)woningen zou dus kunnen toenemen.”

4. Bereken uw rendement

Eén van de belangrijkste factoren om een rendement te berekenen is de huurprijs. De Huurschatter van de Vlaamse Overheid geeft daarvoor een goed indicatie. Aan de hand van het adres en een aantal kenmerken van een huurwoning geeft de toepassing een inschatting van een gangbare huurprijs voor die woning.

Naast de huurprijs heeft ook het meerwaarde potentieel van uw vastgoed een impact op het totaal rendement. De inschatting van de meerwaarde is een gevoel dat u zelf ontwikkelt naargelang de locatie en het pand.

Of laat u altijd adviseren door de makelaar of projectontwikkelaar zoals Vastgoed Degroote.

“Wij informeren u duidelijk over de woonbuurt en wat er de komende jaren zal gebeuren met de locatie. Daarna maken wij desgewenst samen met u een rendementsberekening op.”

Op zoek naar een nieuwbouw investeringsproject die rendeert?

Als bouwpromotor én aannemer houden wij rekening met uw wensen. Doordat u bij de aankoop op plan zelf de afwerking kan kiezen, geniet u van het leukste aspect zonder de zorgen. Het beste van beide werelden dus verenigd in nieuwbouw!

Contacteer onze vastgoedexperts voor een persoonlijk gesprek mét maximaal rendement.

 +32 59 80 91 91
 info@vastgoed-degroote.be